Siskoni synttäreille oli ajatuksena tehdä kakku jossa on suklaapohja, täytteenä paljon mansikoita ja jonkunlainen vaniljainenrahkatäyte.

Suklaapohjan piti olla tajuttoman helppo, sillä olin tehnyt sen moneen kertaan aiemminkin, mutta luultasti romu uunista johtuen pohja jäi keskeltä turhan mutakakkumaiseksi ja jostain syystä tuntui että osa taikinasta oli kadonnut kuin pieru saharaan :D joten oli hiukan hankalaa leikata pohjasta kerroksia.

Koska pohja oli sen verran kostea ja sisälsi suklaata reilusti en kostuttanut pohjaa ollenkaan. Täytteen päätin tehdä ihan vaan näppituntumalla ja siitä tulikin juuri sopivan jämäkkää ja vaniljaista.

Suklaa kakkupohja (resepti yhteishyvän ruokamaailmasta:

200 g taloussuklaata
200 g  margariinia
4 munaa
2 dl sokeria
4 rkl kaakaojauhetta
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 

Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja margariini yhdessä vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sulatettu ja jäähdytetty suklaa-rasvaseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti nostellen taikinan sekaan. Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pohjasta tulee mehevä ja se saattaa halkeilla hieman, siirtelyyn auttaa jos hankkii kunnon pinnoitettuun kakkunostimeen.

 

Vanilja täyte:

500g maitorahkaa

2dl kermaa

3tl vaniljasokeria

2rkl sokeria

n. 3 rkl vaniljakreemijauhetta (laitoin ihan sormituntumalla kunnes täyte oli tarpeeksi jämäkkää)

Kaada kerma maitorahkan joukkoon ja sekoita huolella, lisää sen jälkeen loput ainekset ja sekoita kunnes täyte on tarpeeksi jämäkkää.

Laita kakun väliin vaniljatäytteen seuraksi runsaasti mansikoita. Koristelin kakun mansikoilla, kiilteellä ja nopeasti kyhätyllä marsipaaniruusulla. Kermavaahdosta piti tulla tursotukset reunoihin mutta en sitten kerennytkään :D