2031424.jpg Tämä on karjalanpaisti with a twist, piti tehdä ihan perinteistä, mutta jotenkin kummasti päädyin taas muuntelemaan reseptiä ja hyvää tuli! :D Laiskuus iski eli ostin valmiiksi paloiteltua karjalanpaistiliha mixiä...


1,4 kg karjalanpaistilihaa valmiiksi pakattuna tai 500g naudanlapaa, 400g lampaanrintaa ja 500g sianlapaa
1tl suolaa
n. 1/2l vettä
1mm valkopippuria
5 kokonaista maustepippuria
4 valkosipulin kynttä
3 laakerinlehteä
1/2 Limen mehu

-Leikkaa lihat lapsen nyrkin kokoisiksi annospaloiksi
-Pane kaikki ainekset uunin kestävään vuokaan/saviruukkuun tai kannelliseen rautapataan.
 Ripottele mausteet väliin, lisää halkaistut valkosipulinkynnet ja limen mehu.
-Hauduta karjalanpaistia kannen alla miedossa 150-asteisessa uunissa noin 4 tuntia.
  Jos haluat lihan pintaan ruskean värin, poista kansi kypsymisen puolessa välissä.

Lisukkeena tarjosin rakuunaporkkanoita ja perunasosetta.

Rakuunaporkkanat:

300g porkkanaa
1rkl voita tai öljyä
1tl hunajaa
1dl vettä
1tl kuivattua rakuunaa
ripaus suolaa

- Kuori ja viipaloi porkkanat.
- Kuumenna voi kattilassa ja kääntele porkkanan paloja voissa hetken aikaa.
- Lisää hunaja, vesi ja suola
- Hauduta porkkanat kannen alla kypsiksi ja lisää rakuuna.